Belgisch Luxemburg,
een groene en gastvrije provincie !

Van noord tot zuid, van de Famenne, de Ardennen tot aan de Gaume ...
... Luxemburg heeft een brede waaier aan landschappen en veelzijdige regio's te bieden !


Om te beginnen is er Durbuy - het kleinste stadje ter wereld - en haar boeiende omgeving met de legendarische en bekoorlijke rivier de Ourthe, … een streek om absoluut te ontdekken!

Vervolgens reist u via Marche-en-Famenne naar de Lesse om daarna in de uitgestrekte bossen van Saint-Hubert en Anlier te belanden waar u vooral het noorden niet mag verliezen!
Volg de gids van Bastogne tot Arlon in het spoor van ons memorabel verleden en ontdek onze geschiedenis en onze cultuur.
Aan de Semois bewondert u de mooiste landschappen zoals dat van het befaamde Graf van de Reus en het uitzicht op Frahan. In het mythische kasteel van Bouillon wordt u ondergedompeld in de wereld van de eerste kruisvaarders. Vanaf hier vloeien de Ardennen langzaam over in het zacht glooiende landschap van de Gaume met de typische okerkleurige huizen en microklimaat!

bouillon

 

Belgisch Luxemburg is een levendige provincie waar de natuur bijzonder gul aanwezig is met uitgestrekte landerijen, bossen, rivieren en adembenemende vergezichten!
Natuur-Actief: de natuur is een levensgroot outdoor terrein waar men naar hartenlust kan rotsklimmen, downhill mountainbiken, peddelen op het water… Klein en groot, sportief of niet, er is voor ieder wat wils. Het moeilijkste zal zijn om een keuze te maken uit het onbeperkte aanbod van actieve of meer ontspannen outdoor activiteiten!

Kayak

 

Hebt u meer zin in een verkwikkende wandeling?
Ga dan mee op pad met een ervaren gids die u mee loodst naar de mooiste plekjes in de natuur en die u zal inwijden in de geheimen van de biodiversiteit van onze bossen.

Randonnée

 

Maar Luxemburg is ook een provincie van tradities, vol smaak en kwaliteit. Sommigen van onze lokale producten zoals de Ardense ham, het trappistenbier van Orval, de Pâté Gaumais, …zijn tot ver over onze grenzen gekend. Hun namen klinken als muziek in de oren bij fijnproevers die authentieke smaken en eerlijke producten appreciëren. Bezoek het atelier van een ambachtelijke producent of proef enkele culinaire specialiteiten tijdens een aangename excursiemaaltijd.

salaisons d'Ardenne

 

Cultuur en erfgoed, onze provincie is rijk aan geschiedenis! De musea en het immateriële en architecturale erfgoed dompelen u onder in de grote periodes uit onze geschiedenis. Wéris met zijn megalieten die dateren uit de neolithische periode, Bouillon met zijn kasteel uit de tijd van de eerste kruisvaarders, Bastogne, bekend om het Ardennenoffensief in 1944,

Ontdek de sporen van het verleden van onze provincie tijdens een verrijkend en ontroerend bezoek.

Basilique de Saint-Hubert