Van Marche-en-Famenne tot aan de Lesse,
kleine charmante dorpen ...

 

Marche-en-Famenne : het oude centrum en de stadsvernieuwing

De charme van het stadje Marche-en-Famenne zal u niet onverschillig laten. Dankzij een geslaagde stadsvernieuwing bleef het historisch karakter bewaard. Getuigen hiervan zijn de talrijke mooi gerenoveerde huizen in typische Famenne bouwstijl. Maar ook fonteinen, beeldhouwwerken, mooi aangelegde pleintjes, verkeersvrije straten en kleine winkels … maken de stad aantrekkelijk om in rond te dwalen en te ontdekken. Het is dus geen toeval dat de stad Marche geselecteerd werd als Belgische laureaat voor de Europese EDEN-wedstrijd (European Destinations of Excellence).
En voor bezoekers die willen het avontuur voort te zetten, is Marche een uitstekend uitgangspunt om de vele beroemde toeristische sites in de buurt te ontdekken.

www.tourisme-marche-nassogne.be

De kerk van Waha en de glasramen van Folon

Niet ver van Marche, staat een kerkje dat u zeker niet mag missen. Het is de Sint-Stefanuskerk van Waha, die tot het Belangrijke Waalse Erfgoed behoort. De kerk wordt beschouwd als één van de oudste romaanse kerken van het land en vooral: ze is de enige die haar wijdingssteen wist te bewaren. Een must om te bezoeken dus … Bij het binnenkomen, valt onmiddellijk het prachtige kleurenspel op van de glasramen die door de bekende Belgische kunstenaar Jean-Michel Folon gemaakt werden. De kerk verbergt ook andere schatten, zoals de houten sculpturen van de 16e eeuwse anonieme beeldhouwer die de naam “Maître de Waha” kreeg …

www.tourisme-marche-nassogne.be

Het hertenboerderij Inzofalle in Nassogne

Op een paar kilometers van Marche, in het dorp Nassogne, bevindt zich de hertenboerderij Inzofalle.  Het domein van 41 ha ligt genesteld tussen de vallei van de Lesse en die van de Ourthe.  Dierenliefhebbers kunnen hier tot hun verbazing kuddes reekalveren, reeën en edelherten ontdekken die hier rustig kunnen grazen op weilanden grazen middenin de natuur…
Fijnproevers kunnen hun bezoek beëindigen met een delicieuze proeverij van de verschillende boerderijproducten.

www.inzofalle.be

Het Euro Space Center, uniek in Europa

Het Euro Space Center in Transinne is een boeiende ervaring voor alle leeftijden. Het centrum nodigt groot en klein uit om de fascinerende ruimte te verkennen en een duik te nemen in de geschiedenis van de ruimtevaart.
Zo ervaart u hoe het is om een astronaut te zijn, zonder ruimtepak weliswaar! En er zijn een hele boel activiteiten om uit te proberen zowel binnen als buiten het centrum …en misschien, afhankelijk van de bezoekformule die u kiest, kunt u de apparatuur testen die onze astronauten gebruikt voor hun opleiding: probeer de Moonwalk, de multi-as stoel en realiseer een ruimtemissie … met een levensgrote ruimteshuttle als decor.
Euro Space Center is ook DE referentie op gebied van het verspreiden van de ruimtewetenschap en technologie in België en zelfs in Europa.
Bezoek naar keuze: met gids of audiogids.

www.eurospacecenter.be

Redu, boekendorp en kunstenmuseum ...

Redu is niet alleen een charmant dorpje in de Ardennen … het is ook een paradijs voor bibliofielen … leuk om te ontdekken!
Het dorp telt niet minder dan 15 boekenwinkeltjes die een schat aan boeken op stock hebben, alle genres, nieuw en tweedehands … Neem gerust een duik in dit boekenuniversum, waar elk jaar niet minder dan 200.000 bezoekers naar toe komen!

www.redu-villagedulivre.be

Naast de boekenwinkels, is er in Redu ook het innovatieve museum MUDIA waar men kunst kan ontdekken op een ludieke en interactieve wijze.

www.mudia.be

 

Tocht met de fonduekar in Daverdisse 

Een bijzondere ervaring in de buurt van Daverdisse : een ritje in een huifkar, getrokken door stevige Ardense paarden, terwijl prachtige bosrijke landschappen zich ontvouwen voor uw ogen. En ook de innerlijke mens wordt verwend, want samen met de andere inzittenden geniet u van een heerlijke streekmaaltijd of Ardense fondue.  Voor dit orginele concept kreeg  Ardenne Trait Gourmande, in 2014 de prijs voor beste nieuwe toeristische activiteit in  onze provincie ... Dus, klaar voor de rit, niet in het zadel, maar aan boord van de kar?

http://chariotafondue.wixsite.com