La Roche-en-Ardenne, de Ourthe,
legenden en smaken ...

 

Het stadje La Roche-en-Ardenne

Genesteld in een meander van de Ourthe, ligt het pittoreske stadje La Roche-en-Ardenne met het feodale kasteel, waar de geest van Gravin Berthe nog ronddwaalt ... Het toeristisch treintje neemt u mee op ontdekking van de stad en de omgeving. Op slechts 2 km van het centrum verwelkomt het dierenpark groot en klein. Tijdens een wandeling van 1.2 km maakt u er kennis met fantastische maar ook nieuwsgierige dieren: de meesten komen uit het bos of boerderij, maar er zijn ook lynxen, oerossen, en zelfs wolven!

www.la-roche-tourisme.com

Bezoek van de brouwerij van Achouffe met proeverij

De brouwerij van Achouffe, opgericht in 1982, is gespecialiseerd in het brouwen van speciale bieren, herkenbaar aan hun label met "Nuton", het legendarische kaboutertje uit de Ardennen. Sommigen van deze karaktervolle bieren zijn seizoensgebonden: La Chouffe, McChouffe, Chouffe Houblon en N'Ice Chouffe…. Maak kennis met het brouwersvak tijdens een rondleiding en geniet nadien van een heerlijke degustatie in de Auberge des Lutins. In het land van de Nutons smaakt het “kabouterbier” twee keer zo goed! En tot slot is er de Chouffe-shop, waar men naast alle bieren ook leuke gadgets kan kopen.

www.achouffe.be

Chocolaterie "Cyril Chocolat" in Samrée

Zin in chocolade ?  In de winkel van ambachtelijke chocolatier Cyril Chocolat, op enkele kilometers van La Roche, vindt u een panoplie van pralines, chocopasta en chocoladerepen in al dan niet gepersonaliseerde verpakking! En dat is nog niet alles. Cyril nodigt u uit in zijn atelier voor een bijzonder leerrijke demonstratie “chocolademaken” en daarna een heerlijke degustatie.

www.cyrilchocolat.be

Vielsalm, legenden en coticule ...

In de streek van Vielsalm hecht men nog veel geloof aan de plaatselijke legenden, die hier deel uitmaken van de folklore ... De Macralles uit de Salmvallei, waarvan Gustine Maka de bekendste is, vieren elk jaar in juli hun sabbat. Fijnproevers kennen Vielsalm ook om zijn bosbesspecialiteiten. En de ‘coticule’ was over heel de wereld bekend om scheermessen te slijpen.
www.vielsalm-gouvy.be

Afvaart van de Ourthe per kajak

Peddelen door het water en genieten van de prachtige ongerepte natuur, dat is pure ontspanning … Sportief of minder sportief, ieder kiest zijn eigen route. Kajaktochten op de Ourthe kunnen op verschillende plaatsen vertrekken.
Sport, natuur en avontuur zijn van de partij … ontdek de Ardennen op een verfrissende manier!

www.la-roche-tourisme.com

Rondleiding in de sites van het Ardennenoffensief

De Ardennen hebben ook een trieste en beladen geschiedenis ... verschillende plaatsen hebben zwaar te lijden gehad tijdens de beruchte Slag om de Ardennen! Tijdens een rondleiding langs deze memorabele plaatsen, wordt het trieste verleden verhelderd en blijft de gedachte van “nooit meer oorlog” leven in het hart van de nieuwe generaties.

www.la-roche-tourisme.com