Durbuy, het kleinste stadje ter wereld en haar rijke omgeving ...

Historische rondleiding in Durbuy

Met slechts 250 inwoners in het centrum, mag Durbuy beschouwd worden als het kleinste stadje van de wereld! Het statuut van stad werd in 1331 toegekend omdat Durbuy in die tijd een handels- en rechtscentrum was.
Het stadje heeft haar middeleeuwse charme bewaard en de geplaveide straatjes en mooie huizen trekken veel toeristen aan. Men kan er ook een concentraat van cultuur en erfgoed ontdekken zoals de Halle aux Blés, een prachtig vakwerkgebouw uit de 16e eeuw. Genesteld in het groen is Durbuy eveneens gekend voor haar gastronomie, in elk straatje zijn er brasseries, cafés en gastronomische restaurants te ontdekken. Voor groepen zijn er meerdere mogelijkheden om te overnachten (capaciteit van +/- 200 bedden).

www.durbuyinfo.be


De dolmens en legendestenen van Wéris

Naar het schijnt komt de duivel naar Wéris wanneer hij wil rusten! Geloof het of niet! Maar de charme van dit kleine dorp valt in elk geval niet te ontkennen. Wéris is één van de mooiste dorpen van Wallonië en het bezit een buitengewoon erfgoed. Bezoekers kunnen er dolmen en menhirs uit de tijd van 3000 jaar vóór Christus ontdekken. In het centrum van het dorp is er ook een megalietenmuseum waar men alles te weten komt over de geschiedenis van deze mysterieuze stenen.

www.weris-info.be

 

De grotten van Hotton

Een wandeling in de schoot van de aarde: welkom in de wondere wereld van de Grotten van Hotton! De onderaardse gangen onthullen een schouwspel van 1001 nacht: stalactieten, stalagmieten en kalkgordijnen in prachtige vormen en kleuren. De grotten zijn een geologisch juweeltje, dat als natuurlijk erfgoed van Wallonië geklasseerd werd en twee sterren opleverde in de gerenommeerde groene Michelingids.

www.grottesdehotton.be

La Chocolaterie Defroidmont

Houdt u van chocolade, pralines, peperkoek en andere zoetigheden? Ga dan zeker langs bij de ambachtelijke Chocolaterie Defroidmont in de buurt van Erezée.  Ontdek er het chocolademuseum en krijg het water in de mond bij het aanschouwen van de chocolatier in actie … om daarna te proeven van de heerlijke delicatessen!

www.chocolatier-defroidmont.be

Tochtje met de Tramway touristique de l'Aisne (TTA)

Deze oldtimer tram uit de tijd van onze grootouders spoort over een stukje authentieke oude spoorlijn. Een nostalgisch ritje voor groot en klein, door een prachtig stukje natuur, langs de Aisne rivier en door groene heuvelachtige landschappen.

www.tta.be

Het Chlorophylle park in Dochamps

Middenin één van de mooiste bosmassieven van de Ardennen bevindt zich het park Chlorophylle.  Door het park loopt een ludiek en didactisch parcours van ongeveer 2 km met een 30-tal natuurpunten die u een brede kijk geven op de Ardense bossen, de fauna en de flora … ontdek op allerlei originele manieren het bos: via een loopbrug op 15 m hoogte door de toppen van de bomen, een koordenparcours, boomhutten, … Het park is een paradijs voor wandelaars en ook voor kinderen die zich hier kunnen uitleven in de grote speeltuin, die als thema … het bos heeft!

www.parcchlorophylle.com

Rivéo, kennismaking van de rivier in Hotton

Rivéo onthult de geheimen van het rivierleven, meer bepaald het mysterieuze universum van de rivier. Bezoekers ontdekken er een levensechte rivierarm, aquaria, panoramisch zicht in een vijver, thematentoonstelling,
Riveo organiseert natuur- en hengelanimaties om het leven in de Ourthe van dichtbij te ontdekken.
En op mooie dagen, kunt u genieten van de thematuintjes en de originele minigolf die achter het gebouw schuilen.

www.riveo.be